25 februari 2009

Een boekenpauw voor de illustraties bij 'En iedereen ging op zijn mieren zitten'


Sabien Clement werd voor haar prachtige illustraties bij het boek En iedereen ging op zijn mieren zitten beloond met de Boekenpauw 2009. Daarmee valt de auteur en Wetteraar Paul De Moor, die zelf genomineerd was voor een Boekenleeuw, ook een beetje in de prijzen.
Lees meer...

De getalenteerde Sabien Clement ontving al voor het eerste boek dat ze illustreerde, Jij lievert, met liefdesgedichten van Geert De Kockere, een Boekenpluim. Voor Linus ontving ze in 2008 een Boekenpluim én de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs.

"De luchtige illustraties in rustige aardetinten van Sabien Clement zijn pareltjes. Zij vullen dit verhaal perfect aan en versterken de poëzie. Zij flirten met de realiteit en geven alle kansen aan de verbeelding van de kijker/lezer." (uit: www.pluizuit.be)

En iedereen ging op zijn mieren zitten : het verhaal van de stoel is een poëtisch verhaal met een filosofische inslag, een ode aan de natuur en de verbeelding, aan dromers en kunstenaars.
Paul De Moor schreef het boek als dank voor zijn vriendschap met de Zweedse designer/ontwerper Ake Axelsson die zelf vele stoelen ontwierp.

De Boekenleeuw 2009 gaat naar Allemaal willen we de hemel van Els Beerten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten