25 maart 2009

Lyle Lovett in AB


Een kille lenteavond in Brussel.
Op de AB-affiche Lyle Lovett & his Acoustic Band. Vijf beschaafde heren in zwart pak met das; twee gitaren, bas, drum en cello. Na twintig jaar eindelijk nog eens in Belgiƫ. Het concert wordt een dwarsdoorsnede van een vijfentwintigjarige carriƫre en dertien cd's.
Lees meer...

Een eerste hoogtepunt is het van Townes Van Zandt geleende Flyin' Shoes, de kroniek van een aankomend afscheid. Tussendoor serveert Lyle droge humor over de terreur van negenjarige scoutsmeisjes, eenarmige bandieten op de ferry en het lekkere eten in de AB.

De set spettert verder: country, blues, jazz, bluegrass, western swing, zelfs een cellosolo met moderne klassieke allure en een cross-over van al het voorgaande en nog.
Ook in de songs zit genoeg humor zoals in If I had a boat, de knecht tegen de meester: "kemo sabe/Kiss my ass, I bought a boat/I'm going out to sea".

De uitsmijter, met dank aan Marc D., het onvolprezen Simple Song, "When you find the one you might become/Remember part of me is you". En na 1 bisnummer kunnen we terug naar Vlaanderen/Texas.

Als je vrij en vlug bent, er zijn nog tickets voor de tourafsluiter in Dublin op 31 maart. Tip voor festivalmakers: volgend jaar in Peer of, beter nog, met Large Band op Gent Jazz.

In de bibliotheek vind je de cd's:
Here I am, I love everybody, Live in Texas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten