12 mei 2009

Nieuw in de bib: Stripgids


Sinds enkele weken kan je in de bibliotheek de Stripgids lezen. Stripgids is in 2006 heropgericht door Strip Turnhout, jawel, de organisator van het oudste en grootste stripfestival in Vlaanderen.
Lees meer...

'Stripgids werd oorspronkelijk opgericht in 1974, en was het eerste tijdschrift in zijn soort. Het besteedde ruim aandacht aan de Vlaamse strip, en verrichtte elf jaar lang pionierswerk. Het blad ging als eerste dieper in op de achtergronden van het beeldverhaal in Vlaanderen, en publiceerde grote interviews met vrijwel alle groten van de Vlaamse strip. Het merendeel van hen werd pas voor het eerst aan de tand gevoeld.

In de loop der jaren verschenen nog wel enkele losse nummers van het blad, met name als catalogus van enkele tentoonstellingen tijdens het stripfestival, maar als tijdschrift fungeerde het blad sinds 1985 niet meer. Met de heropstart krijgt Stripgids dus niet enkel een tweede leven, ook een tweede jeugd.'
(Bron: www.stripturnhout.be)

Stripgids verschijnt nu 5 keer per jaar.
Interviews met stripauteurs, zowel binnen- als buitenlandse, (voor)publicaties van werk van al dan niet beginnende tekenaars, themanummers,... Stripgids biedt het allemaal aan.

Meer informatie vind je op de website van Strip Turnhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten