22 juni 2009

De trein is altijd een beetje reizen...


Het aloude Engelse spreekwoord "don't judge a book by its cover" gaat meer dan wat ook op voor de dvd-reeks Rail Away.
Op het eerste zicht lijkt het alsof de dvd's niet meer te bieden hebben dan per land een trip met de trein waarbij de kijker, net als de treinreiziger, door het al dan niet bespatte treinraampje zijn reis overschouwt.
Niets is minder waar, dat heb ik tot mijn eigen scha en schande (maar laten we nu ook niet overdrijven) mogen ondervinden...
Lees meer...

Wat je te zien krijgt als je het schijfje in je speler stopt, blaast je weliswaar niet meteen van je sokken, maar je krijgt wel een aangename documentaire te zien over het land waar men op de trein is gestapt.
In sommige afleveringen wordt à la Orient Express met een slaap/hotel-trein gereisd, bij andere wordt er gewoon gebruik gemaakt van het openbaar vervoer om van punt A naar punt B te sporen.

Van de treinreis zelf wordt niet altijd evenveel getoond - misschien maar best ook, want wat kan je, buiten op je gemak een boekje lezen, anders doen op de trein - van de stopplaatsen daarentegen wordt ruimschoots gebruik gemaakt om je van de toeristische hoogtepunten, geschiedenis van het land en de gebruiken van de mensen te laten genieten.

Rail Away is dus niet zomaar een reeks treinreisjes, nee, het is een verzameling volwaardige reisgidsen op dvd, bij tijden verrassend en zomaar te verkrijgen in je bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten