3 juni 2009

Dit bericht alleen lezen als je 15 maanden oud bent


Weet je het nog? Toen je 6 maanden werd, kreeg je in het consultatiebureau van Kind en Gezin een vervelende inenting. Gelukkig leefden wij met je mee en kreeg je om de pijn te verzachten, een mooi tasje met daarin twee mooie babyboekjes. Die boekjes waren een geschenk van De Leesdijk, een samenwerkingsverband van bibliotheken uit de regio.

Nu ben je 15 maanden oud. En opnieuw hebben we leuk nieuws voor jou. Ben je geboren na 1 maart 2008 – vraag dat eens na bij mama of papa – dan zal je bij je volgende bezoek aan Kind en Gezin een uitnodiging krijgen om samen naar de bibliotheek te gaan. Wij zorgen voor een hartelijk onthaal en je krijgt van ons een tweede gratis boekenpakket.
Lees meer...

Woon je in Wetteren, maar ga je niet op consultatie bij Kind en Gezin? Dat is geen probleem, kom gewoon even langs en we geven je met plezier een pakketje mee.

Je hoeft dus helemaal niet te wachten tot je leert lezen om naar de bibliotheek te komen. We hebben voor jou en al je vriendjes immers heel wat leuke boekjes, cd’s en dvd’s in huis.

Vertel je mama en papa maar dat als je heel vroeg met boeken begint, je later veel beter zal kunnen babbelen, sneller lezen ook en zelfs beter rekenen (dan zij). En.. als je je mama en papa nu al begint voor te lezen uit die boekjes, dan zullen zij en jij – daar durven we om wedden – later de herinnering aan die warme momenten, vol plezier en geborgenheid, koesteren.

Neem ook eens een kijkje op www.boekbabys.be. Je kan er op de blog de lotgevallen volgen van enkele Boekbaby's en hun mama en papa. Kijk eens hoeveel plezier ze beleven aan het samen-boekjes-ontdekken!

Eén van hen, mama Zanne, komt met haar zoontje Léon trouwens regelmatig naar onze bib. Het is telkens weer een plezier om Léon op de speelmat te zien zitten, omgeven door tientallen boeken, rustig de blaadjes omdraaiend en helemaal niet zinnens om het eerste half uur op te stappen...

Meer info over de boekbaby’s
bij Els De Smet of Chris Van Heddeghem.
els.desmet@wetteren.be
chris.vanheddeghem@wetteren.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten