8 juli 2009

Rock Werchter zaterdag 4 juli


Een dag stof, zweet, rood vlees en mannen weten waarom ze slecht bier drinken. Net op tijd binnen voor opener Triggerfinger: alle rockclichés op een hoop met een zanger/gitarist naast de maat, nochtans strak aangehouden door drum en bas. Ondanks alle hype: in Wetteren noemen ze dit 'brol in pakskes'.
Lees meer...

Een hemelse Regina Spektor maakt veel goed, zowel solo als met een scheut strijkers. Geef dit meisje 'tijd en boterhammen' en ze wordt een grote.

Volgen de Yeah Yeah Yeahs, een blits kapsel en hippe outfit betekenen niks als je speelt als 'Bunny & The Echomen', een slechte kopie van...

Over naar de grote jongens.
Met eerst Franz Ferdinand: vier nette Britse jongens die dito rock spelen, schakel in een lange ketting bands waarvan ook The Kinks hier ooit stonden.

Dan de top van zaterdag: Nick Cave & The Bad Seeds. Een zooi ongeregeld dat rammelende, ruige en zelfs vileine rock koppelt aan bezwerende zang.
Openen met de rechtse hoek 'Tupelo', blijven plaagstoten uitdelen tot de ko-mep 'Stagger Lee' en dan nog even rond het lijk dansen. Geen wonder dat de communicantjes op de eerste rijen zich een Kai-Mook schrokken.

Volgt Kings of Leon: vier nette Amerikaanse jongens die stadionrock spelen. De nieuwe songs leunen dan ook meer aan bij het geluid van U2 dan bij hun vroegere rootsier werk. Ook qua uitstraling staan ze dicht bij hun grote Ierse voorbeeld. Voor de pubermeisjes die nu nog KOL op hun voorhoofd schrijven heb ik voor de volgende doortocht wel een tattooshop...

Met 2 Many DJs als achtergrond consumeren we onze laatste eet-en drankbonnen, laten de campings links en rechts voor wat ze zijn en rijden naar huis voor een frisse douche en een ongestoorde slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten