12 september 2009

In ongenade


Met haar roman In Ongenade trekt Sarah Dunant ons binnen in een krachtig en briljant verhaal.
De schrijfster die in Londen en Florence woont, onthult ons het leven dat werd geleid door bijna de helft van de Italiaanse jonkvrouwen half de zestiende eeuw.
Lees meer...

Door de inflatie konden edelen het zich niet veroorloven om voor meer dan één dochter een bruidsschat te bieden. Het gevolg was dat veel meisjes voor een lagere prijs werden verkocht aan de kloosters en non werden, ongeacht hun wensen.
De kloosters ontvingen de ongehuwde meisjes graag omwille van de aanzienlijke vergoedingen. Ondertussen werd de vrome reputatie van de adellijke familie opgekrikt.


Het verhaal speelt zich af in 1567 in het Italiaanse Ferrara in een fictief klooster Santa Caterina, waar 120 nonnen wonen en een stokoude biechtvader. Niet bepaald een boeiend gegeven zou je kunnen denken. Maar de komst van de nieuwe novice Serafina zet een keten van gebeurtenissen in beweging dat het klooster op zijn grondvesten doet schudden.

Sarah Dunant doorspekt haar historisch verhaal met ingewikkelde relaties, intriges, religieuze toewijding, verdriet en passie en daardoor blijft het tot de laatste bladzijde boeiend en spannend.

Sarah Dunant schreef eerder De geboorte van Venus en In het gezelschap van de courtisane. Deze romans verhalen eveneens over vrouwen ten tijde van de Renaisssance.

Meer weten over Sarah Dunant?
Bekijk de overzichtspagina op bibliotheek.be:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten