14 september 2009

Op avontuur in zoeken.bibliotheek.be


Er beweegt wat bij zoeken.bibliotheek.be.
Je kan er niet alleen zoeken in meer dan 3.000.000 beschrijvingen uit de 6 grootste bibliotheken van Vlaanderen, er valt daar ook telkens weer iets nieuws te ontdekken.

Vijf goede redenen om zoeken.bibliotheek.be bij je favorieten
te plaatsen.
Lees meer...

1. De gloednieuwe auteurspagina's

Elke auteur, of het nu een schrijver, een muzikant, een regisseur, een illustrator of een componist is, die 5 of meer werken op zijn naam heeft staan in de Openbare Bibliotheek heeft nu een eigen overzichtspagina. Alle informatie die binnen zoeken.bibliotheek.be te vinden is over die auteur wordt er op een aantrekkelijke manier gebundeld.
Bekijk hier de overzichtspagina van Tom Lanoye.


2. Gratis persartikels uit de Mediargus persdatabank

Je kan het al langer in de bibliotheek, maar nu kan je ook van thuis uit, via zoeken.bibliotheek.be, gratis een selectie persartikels uit de - door bibliotheekmedewerkers geactualiseerde - persmappen raadplegen.
Voor álle persartikels van Mediargus kan je nog steeds terecht in de bibliotheek.
Bekijk het instructiefilmpje 'persartikels zoeken'.


3. Boekbesprekingen uit De Leeswelp en De Leeswolf

Sinds enkele maanden kan je bij zoeken.bibliotheek.be alle boekbesprekingen uit de boekentijdschriften De Leeswolf en De Leeswelp online raadplegen, zes maanden na de gedrukte publicatie. De gedrukte versie van deze boekentijdschriften (en van het striptijdschrift Wolfsprent) vind je in de bibliotheek.
Bekijk een recensie bij Allemaal willen we de hemel.


4. My Discoveries

In de rechterbovenhoek van zoeken.bibliotheek.be vind je een aanmeldknop. Wanneer je je aanmeldt kan je al je ontdekkingen - Your Discoveries - bijhouden in lijstjes; je kiest zelf of je ze met anderen deelt. Je kan ook trefwoorden toevoegen, sterretjes uitdelen of een eigen bespreking geven.
Bekijk hier de recensie van een gebruiker bij De eenzaamheid van de priemgetallen.


5. Je eigen bibliotheek in Libraything

Bij Librarything kan iedereen een eigen virtuele boekenkast inrichten en deze al dan niet delen met andere boekenliefhebbers. Vorig jaar werd ook de Vlaamse Centrale Catalogus toegevoegd aan de bibliografische bronnen van Libraything. Hierdoor kan je er nu ook gemakkelijk Nederlandstalige literatuur in terugvinden en toevoegen aan je eigen bibliotheek.
Vanuit zoeken.bibliotheek.be kan je het door jou opgezochte boek rechtstreeks toevoegen aan je eigen Librarything-boekenkast.


Kortom, kijk er eens rond en laat je inspireren. Probeer de woordenwolk eens uit, of DigiLeen, bekijk de luistertips van Last.fm, merk hoe eenvoudig je je zoekopdracht kunt verfijnen...
En schrik vooral niet terug wanneer je weer iets nieuws tegenkomt, want ze zitten echt niet stil bij bibliotheek.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten