29 oktober 2009

Daisy in de bibliotheek


Straks is het weer Voorleesweek.
Een mooie gelegenheid om enkele bijzondere stukjes van onze collectie naar voor te halen: de Daisy-boeken.

Via de bibliotheek kon je al langer Daisy- en brailleboeken aanvragen, maar binnenkort vind je bij ons ook een collectie
Daisy-boeken van de Luisterpuntbibliotheek.
Lees meer...

Een Daisy-boek is een voorgelezen boek op cd-rom. Zo’n Daisy-boek heeft een groot voordeel: je kan het hanteren als een gewoon boek.
Je kan het in één ruk doorlezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, van bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, zelfs een bladwijzer plaatsen.

Je kan de boeken van de Luisterpuntbibliotheek thuis toegestuurd krijgen of je kan ze via de bibliotheek lenen.

De Luisterpuntbibliotheek heeft momenteel een 14.000 Daisy-boeken. Van Pieter Aspe tot Khaled Hosseini, van Rik Coolsaet tot Herman De Coninck,
van Bob Mendes tot Isabel Allende,
van Danielle Steel tot Jef Geeraerts.

Ze heeft ook Daisy-boeken voor kinderen. Spannende thrillers, knotsgekke avonturenverhalen, boeken over fijne vrienden, prinsessensprookjes en stoere ridderverhalen, boeken over auto's en over planeten, poëzie om bij weg te dromen,... Er is echt voor elk wat wils.


Een Daisy-boek kan je beluisteren met een gewone cd- of dvd-speler die mp3 ondersteunt, maar dan geniet je niet van de voordelen. Die heb je wel wanneer je de gratis Daisy-software op je computer installeert of wanneer je gebruik maakt van een Daisy-speler.


Vanaf zaterdag 7 november kan je in de bibliotheek zo’n Daisy-speler komen uitproberen. Vanaf 1 december wordt deze Daisy-speler ook uitgeleend mits een waarborg van € 5.
De leentermijn is 3 weken.

De website van Luisterpunt (heeft een voorleesknop).
De catalogus van Luisterpunt.
Of via de Daisy- en Braillelink op www.bibliotheek.be.
Klik op de illustraties om de radiospot van Luisterpunt te beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten