13 oktober 2009

Goed nieuws voor de juffen en meesters van de eerste kleuterklasjes


Na een deugddoende vakantie mogen de logeerberen van de bibliotheek weer op stap. Siem, Teun, Ot, Jip, To, Pip, Ries, Lola en Toet staan te popelen om er weer op uit te trekken naar de kleuterklasjes.
Lees meer...

Wil je graag een logeerbeer in je kleuterklas?
Kom dan tijdens de Voorleesweek van 21 tot 29 november op bezoek in de bib. Nadat ons beertje met jullie heeft kennis gemaakt, mag hij mee naar school om vervolgens elke avond bij één van de kleuters thuis te gaan logeren.

In het rugzakje dat hij bij zich heeft, zitten zijn logeerspullen (tandenborstel en pyjama), twee voorleesboeken en een berenboekje waarin de kinderen iets kunnen tekenen voor beer en de ouders een reactie kunnen schrijven.
De logeerberen horen bij het project Boekbaby's.
Boekbaby's wil ouders en opvoeders samen met hun kinderen laten genieten van boeken. Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig, het is ook heel waardevol voor de taalontwikkeling van het kind. Uit onderzoek blijkt dat kinderen aan wie op regelmatige wijze interactief wordt voorgelezen, verhalen beter begrijpen, meer woorden kennen, sneller leren lezen en rekenen.

Dat de logeerbeer populair is, daar bestaat geen twijfel over.
Een greep uit de enthousiaste reacties van enkele ouders in het berenboekje:

"Hoewel ze niet gewoon is dat haar verhaaltjes verteld worden, heb ik Anna in de klas driemaal moeten vertellen."

"Het slaapritueel was dubbel zo leuk: twee verhaaltjes i.p.v. eentje anders. Met Siem op het nachtkastje viel hij in slaap: moe, maar voldaan!"

"Ze begreep dat beer terug naar school moest zodat beertje Siem ook bij de andere kindjes kon gaan."

"We vonden het leuk dat Teun erbij was!"

"Ze was zo tevreden en ze vertelde alles over 'haar' beertje. Pyjama aandoen ging nog nooit zo vlot. De verhaaltjes In bad en Klipperdeklop heb ik verschillende keren moeten lezen."

Interesse?
Neem contact op met Els De Smet (voor de hoofbibliotheek: els.desmet@wetteren.be) of Annie Bauwens (voor bibliotheek Massemen: annie.bauwens@wetteren.be).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten