14 januari 2010

Alle boeken weg uit de bib !!!


Vanaf april 2010 vind je geen boeken meer in de bibliotheek. Boeken zijn vanaf dan verboden in het hele land. In de maanden februari en maart worden ze zelfs vernietigd. Dat is een besparingsmaatregel van het Ministerie van Overbodige Zaken van de FOD Ban het Boek. De bibliotheek heet dan ook niet meer BIBLIOtheek maar LEGEtheek. Alleen computers, verhalenvertellers, nieuwsomroepers en vragenuithethoofd-beantwoorders mogen daar nog aanwezig zijn.
Lees meer...

Het Ministerie wil immers vooral besparen op kosten voor het drukken van boeken. Dat betekent dat ook scholen, boekhandels, krantenwinkels, en alle zaken waar wel eens een boek te vinden is, zich aan deze maatregel moeten onderwerpen.
Een speciaal in het leven geroepen Afschafpolitie ziet toe op het naleven daarvan. Wie betrapt wordt met een boek in de bibliotheek, op school, in de les, de strafstudie, de trein, de bus, krijgt een zware boete. Dat geldt ook voor leerkrachten, directeurs, boekverkopers, en bibliothecarissen.
Men weze gewaarschuwd…

Meer informatie in uw plaatselijke bibliotheek.

8 opmerkingen:

 1. Ssttt...niet verder vertellen, anders horen ze dat in Nederland ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat dan ????!!!! Op naar bavistan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Richten we een vakbond op, de VBVB (= Voor Behoud Van Boeken), en komen we massaal op straat als protest ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien eens meer in de bib binnenspringen en ook eens het filmpje op de jeugdblog bekijken via de site van de bibliotheek (hiernaast)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik dacht dat er hiernaast een lingeriewinkel zat

  BeantwoordenVerwijderen