17 maart 2010

Binnenkort doe je als lener zelf de uitleen


In de loop van 2010 zal de bibliotheek overstappen op zelfuitleen.
Als lener registreer je dan zelf het uitlenen en binnenbrengen van boeken, cd’s en dvd’s. Tegelijk zal je alle betalingen (lidgelden, fotokopie├źn, boetegelden…) kunnen doen aan een betaalautomaat. De internetpc’s zal je kunnen reserveren via internet.
De bibliotheekmedewerkers zullen meer tijd hebben om de bezoekers te helpen en de bibliotheek zal andere taken kunnen oppakken.
Lees meer...

Zelfuitleen, een fluitje van een cent

De leners – zowel jong als oud – van bibliotheken die al zijn overgeschakeld op zelfuitleen, reageren enthousiast. Zelf uitlenen is eenvoudig. Je kan alles volgen op een computerscherm en als er al eens iets misloopt, dan staat een bibliotheekmedewerker klaar om je te helpen. Zelf uitlenen zal ook sneller gaan. Cd’ en dvd’s zullen niet meer bewaard worden binnen de balie. Ze zullen in beveiligde doosjes zitten en zonder tussenstap kunnen geleend worden. Materialen binnenbrengen is zo mogelijk nog eenvoudiger. Je zet alles in een ‘intelligente’ terugbrengkast die zelf voor de registratie zorgt.

Zelfuitleen maakt tijd vrij

De bibliotheekmedewerkers zullen meer tijd hebben om je te helpen zoeken, vragen te beantwoorden, tips te geven en goede boeken, cd’s en dvd’s aan te raden. De bibliotheek zal meer computerlessen, lezingen en voorleesactiviteiten kunnen organiseren. Ze zal ook initiatieven kunnen nemen voor mensen die niet zo gemakkelijk naar de bibliotheek komen zoals ouderen en kansarmen. Ten slotte zal de bibliotheek ook meer kunnen samenwerken met andere gemeentelijke diensten, instellingen en verenigingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten