16 maart 2010

Verliefd op Italië


Voor velen is Italië het ideale vakantieland, ze brengen er mooie, warme en zonnige zomers door en keren dan weer helemaal heropgeladen naar huis terug. De Wetterse vereniging van vrienden-italofielen Ciao amici wil echter haar liefde voor het land ook buiten de vakantieperiode en in Wetteren uiten. Op dinsdag 30 maart vertonen ze in CC Nova de film Caos calmo, gebaseerd op het boek Kalme chaos van Sandro Veronesi.
Lees meer...We hebben natuurlijk nog meer Italiaans moois op filmgebied te bieden en de afgelopen weken zijn er toch wel enkele pareltjes in onze collectie opgenomen:

La siciliana ribelle vertelt het waargebeurde verhaal van Rita Atria, een Siciliaanse die in een maffiafamilie geboren werd, haar vader op 7-jarige leeftijd voor haar ogen zag neerschieten en op haar 17de de omertà - de maffiazwijgplicht - verbrak om de moordenaars van haar vader (en ondertussen ook haar broer) aan te klagen. Dat dat niet eenvoudig was spreekt voor zich, Rita moest onderduiken en zelfs een nieuwe identiteit aannemen...

De trailer kan je hier in hoge kwaliteit bekijken.


Il papà di Giovannna vertelt dan weer een heel andere historie, die van een liefhebbende vader die er alles voor over heeft om zijn labiele dochter gelukkig te zien, zelfs al leidt die bijna blinde vaderliefde tot moord en een opname in een psychiatrische instelling. Vooral het acteerwerk van Silvio Orlando als Giovanna's vader maakt dit tot een geslaagde kijkervaring.De trailer kan je hier in hoge kwaliteit bekijken.


Pranzo di Ferragosto is een komedie waarin een man rond de viering van 15 augustus ineens zijn appartement overspoeld ziet met oude dametjes. Naast zijn eigen inwonende bejaarde moeder, zit hij ineens met de moeder en tante van zijn huisbaas opgescheept en als de huisarts dan ook nog eens zijn moeder komt dumpen, is het plaatje compleet... Leuk weetje is dat de hoofdrolspelende regisseur deze film op eigen ervaringen gebaseerd heeft.

De trailer kan je hier in hoge kwaliteit bekijken.


Il deserto dei Tartari tenslotte, is een Italiaanse klassieker uit 1976, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dino Buzzati, met een waslijst aan internationaal talent als cast.
Een legereenheid zit in een fort aan de rand van de woestijn te wachten tot de Tartaren zullen aanvallen, maar die aanval komt maar niet. 30 jaar lang wordt er gewacht, tot alle geloof in de aanval vervlogen is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten