29 september 2010

Bloedzuigers in Louisiana

Ze zijn eindelijk in onze contreien gearriveerd, de vampieren en andere inwoners van het stadje Bon Temps in Louisiana!
Sinds 27 september vertoont de digitale zender Acht elke weekdag (behalve vrijdag) een aflevering van de alom gewaardeerde en bejubelde HBO-serie True Blood.

Niet-digitale kijkers moeten echter niet treuren, want Canvas heeft de serie ook aangekocht en zal ze vanaf 15 oktober beginnen uitzenden.

Zelfs de bibliotheek heeft het eerste seizoen al in haar collectie opgenomen, er is dus geen enkel excuus meer om deze schitterende serie niet te ontdekken!

De reeks werd gebaseerd op de boeken van Charlaine Harris en gaat over Sookie Stackhouse, een serveerster in het zuidelijke Bon Temps die - zonder dat ze daar iets aan kan doen - de gedachten van mensen kan lezen.
Op een dag komt vampier Bill de diner binnen en tot haar grote verbazing hoort ze niets van wat er in zijn hoofd omgaat, wat ze heel rustgevend vindt. Een spel van aantrekken en afstoten begint...

De wereld van True Blood lijkt heel erg op de onze, het enige verschil is dat er vampieren in rondlopen die ijveren voor hun rechten, net zoals bepaalde bevolkingsgroepen vandaag de dag nog steeds moeten doen in de conservatieve Verenigde Staten.
Het is dus doodnormaal dat Bill zijn intrek neemt in het huis tegenover dat van Sookie en met haar een soort van relatie wil aangaan, maar natuurlijk zijn er ook de tegenstanders die dat vampiergespuis niet zien zitten en zich met hand en tand verzetten tegen de regularisering van de ondoden.

De serie werd gecreƫerd door Alan Ball, die ook al verantwoordelijk was voor de topper Six feet under en scenario's geschreven heeft voor onder andere American Beauty en Towelhead.

Waarop eigenlijk nog wachten?