19 oktober 2010

Grinderman in de AB op 18/10/2010


Het hobby-clubje van Nick Cave stond twee avonden na elkaar op het podium van een uitverkochte AB. Mannen met baarden bestegen de bühne na een opwarmer van Anna Calvi : Martyn Casey op bas, Jim Sclavonus aan de drums, sjamaan Warren Ellis op elektrische viool, mini-gitaartjes en zo veel meer en natuurlijk de momenteel porno-snor-loze Cave zelf.

Je zag meteen dat het goed zat en dat Nick Cave er zin in had. Hij brieste, huilde, tierde, jammerde en zong zich de longen uit het lijf en verkende elke hoek van het AB podium. Hij genoot duidelijk van de interactie met het publiek.

Opener 'Mickey Mouse and the Goodbye Man' zette meteen de toon voor de rest van de set : heel luid en smerig, dreigend en donker. En toch met de nodige humor gebracht zonder een parodie te worden op zichzelf. Pure klasse dus.

Hoogtepunten geven is bijna onmogelijk. Of toch een poging : we zullen de uitvoeringen van 'Get it on', 'Evil!', 'When my baby comes', 'Kitchenette' en 'No pussy blues' niet gauw vergeten.

Na 1,5 uur zette de Grinderman bende met het toepasselijke en verpletterende 'Grinderman' een punt achter de set. 'See you soon' wist Cave nog te melden. We hopen het. En met roodgloeiende, piepende oren trokken we de Brusselse nacht in.

Joachim Michem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten