6 december 2010

Boekbabyprinses...

Er woont sinds kort een prinses in Wetteren...
Haar naam is Phine en zij komt regelmatig met mama Zanne en broer Léon naar onze bib.
Op de site van  Boekbabys laat mama Zanne je regelmatig meegenieten van hun gezamelijke ontdekkingstocht in boekenland.

En zo hebben we nu ook officieel een boekbaby in huis! Tijdens de controle op vijftien maanden bij Kind en Gezin kreeg Phine hoogstpersoonlijk een grote witte brief.
Daarin bleek een uitnodiging te zitten om in de bibliotheek een pakket af te halen en lid te worden. Dat zag onze kleine prinses wel zitten.


Een paar dagen later gingen we na de crèche naar de bib van Wetteren. Léon rende naar goede gewoonte meteen binnen en riep luid hoorbaar voor iedereen: “ik ga al boekjes zoeken, mama!”. Phine keek vanop mijn arm haar kleine blauwe oogjes uit. Haar eigen bibliotheekkaart werd aangemaakt en daarna ging ze gezellig bij Léon op de mat zitten om boekjes te lezen en al de rest te ontdekken.
Het pakket bleek een mooie rode tas te zijn met daarin twee fantastische kartonboekjes. Een van Nellie en Cezar, een gekend duo bij ons thuis; en Klipperdeklop een grappig verhaaltje over dieren die mee willen rijden op de rug van een paard.
Hoewel Phine nog niet echt de aandacht kan opbrengen om te luisteren naar het verhaaltje, bekijkt ze heel enthousiast de prenten en volgt met haar vingertje de tekeningen. In sneltempo vliegt ze door elk boekje om dan snelsnel een volgend boekje te pakken en … uiteindelijk de hele boekenkast uit te spreiden over de grond! Dat vindt onze Boekbaby het toppunt van plezier. Wij zien dat enigszins anders maar ze trekt er zich niets van aan.
Het wordt stilaan een vast recept als we thuiskomen: ze verovert de kleine zetel, neemt een boekje, leest, legt het weg en gaat bij de boekenkast zitten om de boeken een na een te bekijken en op de grond te leggen. Bovenop de berg troont ze dan als een echte prinses: een Boekbabyprinsesje of een prinseslijke Boekbaby of gewoon een deugniet, creatief met boeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten