15 december 2010

Varkens bezetten bibliotheek

Varkens hebben bezit genomen van de bibliotheek. Ze beweren op de geur te zijn afgekomen. De bibliothecaris doet alsof hij niet thuis is.

Kunstenaar Rik Delrue is vader van de varkens. Hij gaf met de bewoners van de Populierenlaan vorm aan 'Onzeigen', een 'Kunst in je buurt'-project rond identiteit. Maar dat heeft niets van doen met die varkens.

Rik Delrue verwierf al faam met zijn gipsen tuinkabouters die - was dat niet in de zomer van 2001? - de Gentse binnenstad bezetten. Enkele kabouters hebben het mestspoor van de varkens gevolgd om op hun beurt onderdak te vinden in de bibliotheek.

Het resultaat van Kunst in je Buurt kan je ter plaatse gaan bewonderen. Het work in progress en fragmenten van levensverhalen van bewoners van de Populierenlaan hebben hun neerslag gevonden in het boek 'Onzeigen', waarvan nog een vijftal exemplaren beschikbaar zijn in de bibliotheek.

1 opmerking: