9 mei 2011

Dag Vlaanderen! : hoe Walen écht leven en denken


Wist u dat het woord Waal afkomstig is van het Germaanse woord Wahla? Het betekent de Anderen. Ook Wales in het Verenigd Koninkrijk en Valais in Zwitserland hebben diezelfde Wahla-wortel als Wallonië.

En wist u dat Walen minder gemakkelijk iemand met enkel zijn familienaam zullen benoemen: “De Wever dit, Di Rupo dat… De ruwe familienaam komt wat kort door de bocht over, op het randje van het onbeschofte. Zeker op radio en tv.”

Deze weetjes en nog veel meer kunt u lezen in het boek Dag Vlaanderen! Hoe Walen écht leven en denken van Christophe Deborsu.


Christophe Deborsu is de RTBF-journalist die bekend werd door het Brabançonne-incident met Yves Leterme. Hij werkte mee aan het nepjournaal  ‘Bye Bye Belgium’ waarin bekend werd gemaakt dat Vlaanderen zijn onafhankelijkheid had uitgeroepen. Hij haalde een finale van ‘De slimste mens ter Wereld’. Samen met zijn broer Fréderic geeft hij zijn visie op de gebeurtenissen in Wallonië in het programma 'De Zevende Dag’ en hij schrijft wekelijks een column in de krant ‘De Standaard’.

Dag Vlaanderen! is een humoristisch autobiografisch boek geworden, doorspekt met tal van wetenswaardigheden en statistische gegevens over Wallonië en Vlaanderen.  Een boek over hoe we van mekaar verschillen en ook weer niet.
Echt een aanrader! 

Reserveer in de catalogus het boek Dag Vlaanderen! Hoe Walen écht leven en denken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten