8 juni 2011

Muziek in beeld

foto: Nils Blanckaert
Een vakantiegevoel hebben we al geruime tijd.
Nu de grote festivals er aan komen wordt dat gevoel alleen nog maar versterkt.
In de bib brengen we je alvast in de juiste stemming met een expositie van enkele festivalfoto's van Bert Ydiers.

Bert is -ondanks zijn 18 jaar- toch wel al enkele jaren met fotografie bezig.
Wat begon met een toestel van Fisher-Price, groeide uit tot een echte passie: zie je Bert, dan zie je zijn fototoestel.
Op 14-jarige leeftijd solliciteerde hij bij Kwets en werd aangenomen als één van de huisfotografen. Hij fotografeerde verder o.a. ook in opdracht van Boek.be op de Boekenbeurs, werkte mee aan Erfgoeddag van de gemeente Wetteren en illustreerde het boek 'De schoonheid van Clara' van Piet De Loof.

De laatste tijd is hij -als fervent muziekliefhebber- vooral gebeten door de muziekfotografie.
Van Once Upon a Festival tot het Festival van Vlaanderen: Bert fotografeert er op los, op zijn eigenste wijze.

Zoals hij het zelf zegt in Kwets (juni 2011): 'Dat concept past goed bij mij. Ik sta liever op de achtergrond als fotograaf. Het is voor mij iets moeilijker om iemand die poseert instructies te geven. Ik laat de mensen liever vrij. Het mooiste compliment dat mensen me kunnen geven, is dat ze niet merkten dat ik er was.' (lees het hele interview in Kwets, juni 2011, p.20-22)

Te bezichtigen tot eind augustus tijdens de openinguren van de bib.

Op www.hippopotamos.be/ een mooie selectie van zijn werk.

2 opmerkingen:

1. vanaf wanneer zijn de foto's te bezichtigen?

BeantwoordenVerwijderen
  2. Op woensdag 15 juni gaat de bibliotheek terug open, vanaf dan kan je de foto's komen bekijken.
    Tot binnenkort?

BeantwoordenVerwijderen