16 november 2011

November voorleesmaand: knusse, gezellige en hartverwarmende voorleesdagen!

‘Voorlezen, het leukste kwartiertje van de dag’: onder dit motto loopt de jaarlijkse voorleesweek van 18 tot 27 november. Wetteren pakt uit met een tentoonstelling van de prenten van illustratrice Kaatje Vermeire, met het verhalenfestival Ola!Palabra en met voorleesactiviteiten in de bib..

Kaatje Vermeire in de bib
Zoals elk jaar klimmen alle dieren de heuvel op. Deze keer zit olifant met een moeilijke vraag: “Hoe weet je dat je van iemand houdt?”. Iedereen heeft daarop zijn eigen antwoord. Uitzonderlijk mag de rationele mier de vergadering leiden.

In het pas verschenen prentenboek ‘De vraag van olifant’ toont Kaatje Vermeire uit Wetteren, prachtige illustraties van de mier, de olifant, een dromedaris, een struisvogel, een kangoeroe… De eerste pagina’s zijn vrij donker met weinig kleur. Naarmate er meer over de liefde gesproken wordt, lichten de prenten op.
Op elke bladzijde zijn allerlei leuke details te ontdekken.

De vraag van olifant is een mooi filosofisch prentenboek dat rijk genoeg is om ook volwassenen te bekoren.

Een aantal prenten uit het boek zijn te bewonderen in de bibliotheek.
Info: tentoonstelling van 16 november tot 3 december in de bib.

Verhalenfestival Ola!Palabra
Kaatje Vermeire ontwierp ook de affiche van ‘Ola!Palabra’.
Ola!Palabra is een knus en hartverwarmend vertelfestival voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Dit jaar worden (on)bekende plekjes in het gemeentehuis omgetoverd in knusse vertelhoekjes: romantische verhalen over liefde en trouwen in de trouwzaal, griezelverhalen op zolder, grappige vertellingen in de wandelgangen, …
De ‘Vuurmeesters’ geven het gemeentehuis een speciale feërieke toets.

Info: Zondag 20 november van 14 tot 18 uur in het gemeentehuis. Tel. cc Nova, 09 365 20 20.

Voorleesweek in de bib
Op 21 november is er een schoolvoorstelling met ‘Meneer Zee’ voor de kinderen van de 3de kleuterklas. Samen met Gitte Vancoillie vertelt hij het fabelachtige verhaal ‘Duizend klodders en kabalen’.

Op vrijdag 18 november, de ‘iedereen leest voor’-dag, trakteren we de kinderen tijdens de klasuitleen in de hoofdbib op een leuk verhaal.

In de bibliotheek van Overbeke zijn er 2 vertelnamiddagen vol spannende en mooie verhalen.
Afspraak in de bib van Overbeke op woensdag 16 november voor de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar; op woensdag 23 november voor de kleuters, telkens om 16u15.