19 december 2011

Bibliotheek schaft het lidgeld af

Voortaan betaal je in de bibliotheek van Wetteren geen lidgeld meer. Lenen is al langer volledig gratis. Leners die hun materialen tijdig binnenbrengen of de leentermijn op tijd verlengen, kunnen vanaf nu volledig gratis boeken, tijdschriften, cd’s en dvd’s lenen.

De afschaffing van het lidgeld is nodig om einde januari te kunnen overschakelen naar het provinciaal bibliotheeksysteem. Tegen 2013 zullen alle Oost-Vlaamse bibliotheken in het provinciaal bibliotheeksysteem zitten. Er ontstaat dan één grote Oost-Vlaamse bibliotheek, met één uitleensysteem en met één online bibliotheekportaal (catalogus).

Bibliotheek een week gesloten
De bibliotheek zal van maandag 30 januari tot en met vrijdag 3 februari gesloten zijn. In die week worden de uitleenadministratie en de catalogus overgebracht naar het provinciaal bibliotheeksysteem. Zaterdag 4 februari is de bibliotheek opnieuw open.

Vanaf nu en tot de bibliotheek is overgeschakeld kunnen geen materialen uit andere bibliotheken aangevraagd worden. Ook tijdschriften kunnen tot einde januari niet meer uitgeleend worden.

De overstap naar het provinciaal bibliotheeksysteem en de afschaffing van het lidgeld zijn goedgekeurd op de gemeenteraad van 15 december.

1 opmerking:

1. Proficiat! Veel gratis lees-, luister- en kijkplezier dank zij de bib!

BeantwoordenVerwijderen