23 februari 2012

De dierenleestuin

Er komt gekakel van achter de deuren van de bibliotheek aan de Markt, in Massemen kruipen biggetjes onder de rekken door en in Overbeke doet een mol zijn winterslaap in een prentenboekenbak.

Al zolang ze bestaan, wonen in de bibliotheek vele dieren, dieren in boeken en nu zijn die uit hun boek gekomen. Ze slaan de handen, sorry, poten, vinnen, vleugels in elkaar en maken van de bib een dieren(lees)tuin.
De kinderen brengen hun lievelingsboekendier tot leven. Met origami maken ze een ooievaar, in klei boetseren ze een leeuw en van wol maken ze… een leeuwenwelp. En als alle kinderen hun dier naar de bib brengen, dan is er in een ik en een gij een dierenleestuin bij. Zonder tralies en gratis te bezoeken in de bibliotheek vanaf zaterdag 10 maart.