8 mei 2012

Lees eens een strip

Vorig jaar verscheen op onze site een overzicht met strips, aangekocht in 2010, die de moeite van het lezen waard waren.

De bibliotheek is natuurlijk niet gestopt met het aankopen van kwaliteitsvolle strips, vandaar een nieuw overzicht met striplekkers dat de laatste maanden aan ons bezit werd toegevoegd.

Blauw is een warme kleur - Julie Maroh

Het leven van Clémentine verandert helemaal wanneer ze de blauwharige Emma leert kennen en een compleet coup de foudre beleeft. Een prachtig liefdesverhaal, waarin zeker niet beknibbeld wordt op dramatische toestanden.
Debuutalbum van Julie Maroh en met reden de winnaar van de publieksprijs 2011 in Angoulême.

Fables - Bill Willingham

Na de overdaad aan vampiers en zombies, zijn nu de hedendaagse en/of eigenzinnige bewerkingen van die goede oude sprookjes aan de beurt en deze Fables (reeds 2 delen in het Nederlands verschenen) zijn een goed voorbeeld van hoe dat nu juist moet: in een alternatief New York leven sprookjesfiguren - althans degenen die voor mensen kunnen doorgaan - gewoon tussen het gepeupel en proberen er hun brood te verdienen. 
De niet-mensachtigen leven op een "farm" buiten de stad en laten die nu net in opstand komen... 
Interessant leesvoer.

Mijn mama is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet - Jean Regnaud en Emile Bravo


De moeder van de kleine Jean is verdwenen en hij en zijn broertje worden door een afstandelijke papa en een gouvernante opgevoed. Via zijn buurmeisje krijgt hij informatie van zijn mama: ze schrijft postkaarten naar het buurmeisje, die ze dan aan Jean moet voorlezen. Je voelt meteen waar dit naartoe gaat, maar het blijft een prachtig en ontroerend verhaal.

De onthoofde arenden - Patrice Pellerin en Jean-Charles KraehnDit wordt meteen een aanprijzing voor een hele serie (ondertussen zijn er al 14 delen in het Nederlands verschenen).

De historische strip is nog lang niet dood, dat bewijst deze reeks over de jonge Hugo van Lusignan die zijn verloren geraakte erfenis komt claimen en daarna in de geschiedenis van middeleeuws Frankrijk verstrikt geraakt, om nog niet over zijn problemen met de 2 vrouwen in zijn leven te spreken...

Klassiek getekend, is dit een strip die er telkens weer in slaagt zijn lezer het verhaal binnen te trekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten