27 juli 2012

Vakantie vanuit de luie zetel


Wie deze zomer geen verre oorden opzoekt, kan gelukkig nog altijd in de bibliotheek terecht om het vakantiegevoel tot in zijn luie zetel te brengen.

Je kan bijvoorbeeld een reisgids van a tot z uitpluizen, romans over verre bestemmingen en zuiderse plekken meenemen, maar je kan ook altijd één van onze dvd's in de speler stoppen en instant genieten van vreemde oorden.

Zo roepen volgende films meteen een broeierige zomerdag aan het zwembad op:

La piscine
Twee geliefden, Jean-Paul en Marianne, brengen hun vakantie door in een luxueuze villa nabij Saint-Tropez. Marianne nodigt haar ex-minnaar Harry en zijn 18-jarige dochter Penelope uit voor een bezoekje. Het provocerende gedrag van Harry veroorzaakt al snel wrevel. Terwijl de spanning in de villa stijgt, lijkt Jean-Paul te bezwijken voor de charmes van de 18-jarige Penelope.
Een zinderende film die nog altijd sterk tot de verbeelding spreekt.

L'été meurtrier
Eliane, bijgenaamd 'Elle' verhuist met haar moeder en stiefvader naar een dorp in de Franse Alpen. Geen dorpeling die vermoedt dat de jonge mooie vrouw een zeer getroubleerde wraakengel is. Ook niet Florimond, de beminnelijke garagehouder-brandweerman op wie 'Elle' duidelijk haar zinnen heeft gezet. De sensuele, bloedmooie en provocerende 'Elle' windt de mannen van het dorp rond haar vinger om ze zo in haar web te strikken.

Swimming pool
Sarah Morton, een succesvolle schrijfster van misdaadromans, worstelt met een writer’s block. Op advies van haar uitgever rust ze uit in diens Franse buitenverblijf, waar ze kennis maakt met zijn mooie, excentrieke dochter Julie. Eerst moet ze niets hebben van het meisje en haar seksuele escapades, maar uiteindelijk intrigeert de levenslustige Julie haar enorm. In een web van fictie, realiteit en moord ontdekken zij elkaars geheimen met alle gevolgen van dien.

Naissance des pieuvres (= Water lilies)
Een zinderende zomer in een nieuwe buitenwijk van Parijs. Marie, Anne en Floriane zijn 15 en ontdekken op eigen wijze allemaal de liefde. Floriane weet dat ze mooi is en maakt daar goed gebruik van. Anne daarentegen vindt zichzelf te dik en is erg onzeker. De verlegen Marie, Annes beste vriendin, is gefascineerd door Floriane en wordt stilletjes verliefd op haar. Langzaam dreigen de meisjes uit elkaar te groeien.


Sommersturm (= Summer storm)
Tobi en Achim zijn al jaren beste vrienden. Ze brengen de zomer door in een roeikamp waar ze trainen voor een grote wedstrijd. Maar het kamp blijkt anders te verlopen dan Tobi, die stiekem verliefd is op Achim, gehoopt had. Wanneer Achims relatie met Sandra serieuzer wordt, groeien de vrienden steeds meer uit elkaar. Tobi's gevoelens verwarren hem, maken hem onzeker en hij voelt zich buitengesloten...


Volgende vakantiebestemming: citytrips!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten