2 augustus 2012

Kokkerellen en vertellen

Drukke bedoening maandag 30 juli in de bib en het parochiecentrum van Overbeke. In de keuken waren 14 kinderen enthousiast beslag aan het kneden, koekjes aan het beleggen met heel veel confituur of choco en zelfgemaakte cake te glazuren.

Het dagje koken bracht de Wetterse kinderen tussen 8 en 12 jaar, het merendeel (kans)arm, samen rond vertellen en koken. Vijf gemeenten in Vlaanderen kregen de kans om met Muzemix deel te nemen aan dit project in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Wetteren was daar een van.

Bedoeling is om kansarme kinderen in contact te brengen met verhalen en creatieve activiteiten, via laagdrempelige activiteiten als koken. In Wetteren organiseerden de bibliotheek en het PWO deze activiteit, samen met het dienstbetoon van de Parochie Overbeke.

Bekijk de foto's van de workshop op onze facebookpagina.