28 december 2012

Wetters gesprek met Daan Bauwens


Daan Bauwens is de huidig artistiek en algemeen directeur van Muziekcentrum De Bijloke in Gent, maar is afkomstig uit Wetteren. Op 29 januari keert hij naar hier terug voor een Wetters gesprek met journalist Eric Bracke.


Germanist en getogen Wetteraar Daan Bauwens joeg de theaterwereld tegen zich in het harnas met zijn boek 'Kan iemand ons vermaken. Dokumentaire over teater en samenleving.'
Nadien was hij de theaterrecensent bij De Morgen en eerste artistiek directeur van de Gentse Vooruit. Hij was adviseur bij minister Luc Van den Bossche en later adjunct-kabinetschef bij minister Stevaert. Samen met Guy Joosten startte hij Operastudio Vlaanderen op, een posthogeschoolopleiding voor zangers. Hij werkte met Gerard Mortier aan een haalbaarheidsstudie voor een nieuwe concertzaal in Gent: het Forum voor Muziek, Dans en Beeldcultuur. 
Daarna werd Daan Bauwens artistiek en algemeen directeur van de Gentse Handelsbeurs en sinds 2010 van Muziekcentrum De Bijloke Gent. 

Het Wetters gesprek met Daan Bauwens is gratis en vindt plaats op dinsdag 29 januari om 20.15 uur in de bibliotheek. Gelieve vooraf in te schrijven in de bibliotheek, 09/369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten