12 februari 2013

Rebecca Stradiot: memoires van een jonkvrouw

Op 20 maart komt Rebecca Stradiot voor een vertelconcert naar het Wetterse Posthotel. Gewapend met een warme, strelende stem en een diatonische accordeon als vaste compagnon de route loodst Rebecca Stradiot je langsheen haar prille “memoires”. Rebecca selecteert de meest frappante anekdotes uit haar vorig jaar verschenen verhalenbundel “Memoires van een jonkvrouw”. Een reeks kleine en herkenbare gebeurtenissen die je uitnodigen om met een andere blik naar het leven te kijken.

De muzikale roots van Rebecca Stradiot liggen in de klassieke en wereldmuziek. Vol overgave verkent en etaleert ze de mogelijkheden van haar diatonische accordeon. Ze laat haar instrument vurig en passioneel uithalen. Maar in één adem bespeelt ze ook een weemoedig en ingetogen register.

Het vertelconcert van Rebecca Stradiot in Wetteren vormt een late uitloper van de Poëzieweek. Haar poëtische muziek en muzikale vertellingen sluiten perfect aan bij het thema van dit jaar: de raakvlakken tussen poëzie en muziek. Het Wetterse Posthotel (Stationsplein 11) levert het uitgelezen kader voor deze intieme, stemmige voorstelling.

Deelname is gratis, maar gelieve vooraf te reserveren in de bibliotheek, 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be