24 maart 2013

WO I: scansessies in de bibliotheek

Willen of niet, in 2014 zal je niet om Wereldoorlog I kunnen. Niet alleen in de Westhoek zullen we de Groote Oorlog herdenken. Immers, de Duitsers legden 100 jaar geleden Dendermonde in de as en in Kwatrecht bood het Belgisch leger vergeefs weerstand tegen de oprukkende Pruisen. De Ergoedcel van het Land van Dendermonde wil en kan daarom niet achterblijven.

De Ergoedcel is actief in Laarne, Berlare, Zele, Hamme, Buggenhout, Lebbeke, Dendermonde, Wichelen en Wetteren.

Ze wil al het waardevolle materiaal uit WO I dat ongetwijfeld nog in het bezit is van veel inwoners bewaren voor de toekomst én beschikbaar stellen voor onderzoek. Ze organiseert daarom in elke bibliotheek van haar werkgebied een scansessie.

Laat de foto's, brieven, ansichtkaarten, souvenirs of andere objecten uit de Eerste Wereldoorlog die je bezit zeker inscannen. Dat duurt slechts enkele minuten en je krijgt alles meteen terug.

Scansessies in de bibliotheek
  • Buggenhout: dinsdag 26 maart, van 15 tot 19 uur
  • Laarne: dinsdag 16 april, van 15 tot 20 uur
  • Lebbeke: maandag 6 mei, van 15 tot 20 uur