26 maart 2013

Wie is Bernadette?


Ik weet niet meer waarom ik het boek voor mij opzij heb laten leggen. Het kwam zeker niet door de omslag die eerder aan chicklit doet denken en chicklit daar begeef ik me natuurlijk niet aan. Van de auteur had ik ook nog nooit gehoord.Ik weet nu wel wie Bernadette is. Ze is een revolutionair architect, maar er bestaat geen gebouw dat zij heeft ontworpen. Ze is een geestige, getalenteerde vrouw die echter met zichzelf en zowat iedereen overhoop ligt.

Als Bernadette ontdekt dat haar man, topman bij Microsoft, haar wil laten opnemen, verdwijnt ze. Haar dochter Bee, vijftien jaar en haar beste vriendin, gaat op zoek naar haar.

Grappig en soms wat overdreven, gunt het boek ons toch een blik op de 'American way of life', op al bij al toch niet zo abnormale gezinnen, de gedachten van pubers en zo veel meer.

En waar is Bernadette nu eigenlijk? Ik wist het niet, maar ik weet het nu, de wortels van braamstruiken kunnen een huis verwoesten.

Waar is Bernadette / Maria Semple

Geen opmerkingen:

Een reactie posten