22 juni 2013

Nieuwe reeks Wetterse gesprekken

Vanaf oktober start in de bibliotheek een nieuwe reeks Wetterse gesprekken. Elke maand, telkens op een dinsdagavond, neemt een spreker het woord over zijn of haar vakgebied. Heb je snel je keuze gemaakt? Reserveer dan nu al je tickets.

De lezingenreeks start op 8 oktober met Pedro De Bruyckere, docent en pedagoog aan de Arteveldehogeschool. Zijn jongens slimmer dan meisjes? Of is het andersom? Op een bevlogen en toegankelijke manier zet hij bij het begin van het schooljaar meteen de puntjes op de i.

Fotografe Lieve Blancquaert maakt voor Eén de nieuwe reeks 'Birth Day. Hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt'. Ze reist de wereld rond om te zien hoe je geboorteplek je leven bepaalt. Of dat nu Brazilië, Israël of - zoals bij Lieve - Wetteren is. Ze vertelt erover op 26 november.

Sinds enkele ophefmakende processen ligt de Belgische justitie steeds meer onder vuur. Advocaat en strafpleiter Walter Van Steenbrugge legt op 11 februari de vinger op de gerechtelijke wonde.

Waarom vinden we foute partners toch zo aantrekkelijk? Op 18 maart legt relatietherapeute Rika Ponnet bloot hoe we in relaties strijden voor macht en intimiteit.

In 2011 stond auteur Stefan Brijs met zijn roman 'Post voor mevrouw Bromley' bovenaan de lijst met favoriete boeken van de Wetterse bibliotheekbezoekers. De verwachtingen voor zijn nieuwe roman zijn dan ook hooggespannen. Hij vertelt erover op 29 april.

We worden met zijn allen steeds ouder. Hoe dat op een gezonde manier kan, leren we op 20 mei van Hendrik Cammu, hoogleraar aan de VUB en bekend van zijn medische rubriek in De laatste show.

De lezingen starten telkens om 20.00 uur.
Reserveren kan in de bib, via 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be.
Losse tickets kosten 6 euro, 5 euro (-26) of 3 euro (vrijetijdspas). Ook als je een abonnement neemt voor de zes lezingen betaal je minder (5 i.p.v. 6 lezingen).

Extra

Buiten deze reeks trakteert de bib je nog op het uitgestelde Wetterse gesprek van rector Paul Van Cauwenberge en Johan Braeckman (vrijdag 13 september om 20.15 uur). Dit gesprek is gratis.

Op zondag 20 oktober om 10.30 uur kan je aperitieven met de Leesdijk, journaliste Annelies Rutten en filmkenner Roel Van Bambost. Die tickets kosten 5 euro.