22 juni 2013

Schatten zoeken met Vlieg


De kip of het ei? Wat was er het eerst? Je kan een vakantie lang op deze vraag broeden. Maar, en dat is minstens even leuk, je kan je ei ook kwijt tijdens de zomerzoektocht van Vlieg. Ook daar zijn kippen nooit ver uit de buurt. Ben je tussen 6 en 12 jaar oud? Zoek dan vanaf maandag 1 juli de verborgen schatkist van Vlieg in de bib.

De actie Schatten van Vlieg werkt deze zomer samen met kunstenaar Koen Vanmechelen. Hij maakt een kunstwerk dat bestaat uit 50.000 eieren. Bak daar maar eens een omelet van! Van al die eitjes is er eentje dat uitgebroed kan worden. En daarvoor rekent Koen Vanmechelen op jou als schattenzoeker. Steek je handen uit de mouwen, laat je fantasie de vrije loop en ga aan de slag met vijf opdrachten en tips.


De vijf tips brengen je bij een verborgen schatkist. Daarin zitten kippenringen verstopt met een unieke code. Elke code verwijst naar één bepaald ei in het kunstwerk van Koen Vanmechelen. Alleen als je die geheime code uit de schatkist ingeeft op uitmetvlieg.be, kan de kip geboren worden…

Praktische info

De zoektocht start aan de infobalie vooraan in de bib, loopt van maandag 1 juli tot zaterdag 31 augustus (tijdens de openingsuren van de bib) en is gratis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten