18 juli 2013

Kunstige kippen in de bib


Kunstenaar Koen Van Mechelen bracht wereldwijd al duizenden kippenrassen in kaart. Maar of hij ze echt allemaal kent? In de bib van Wetteren kan hij nu enkele vreemde exemplaren ontdekken…

Sinds het begin van de zomervakantie zoeken kinderen in de bib naar de verborgen schatkist van Vlieg. Met een stevige dosis speurzin en creativiteit.

Vijf opdrachten en tips brengen hen bij de schat: een kippenpootring die telkens overeenkomt met een van de 40.000 eieren in het kunstwerk De wachtkamer van Koen Van Mechelen. Slechts één ei is bevrucht. Het kind dat de ring vindt met daarop de code van het bevruchte ei, wordt peter of meter van de kip. De installatie staat nog toch eind augustus in de Kruidtuin van Leuven.


Maar hoe zit dat nu met die Wetterse kippen? Voor een van de opdrachten verzinnen de schattenzoekers een kunstig kippenlijf. Met papiersnippers, prenten, stiften,… of materiaal dat ze in onze tuin vonden. Hun kakelende kunstwerken kregen een mooie plaats aan het raam achteraan in de bib.


Deelnemen aan de zoektocht naar de schatten van Vlieg kan nog tot eind augustus.

1 opmerking:

  1. Schitterend!!! Een kakelende divakip. :-)
    Zomerse groet
    Annie

    BeantwoordenVerwijderen