16 juli 2013

Red de koetjesreep: receptenwedstrijd De Leesdijk

Schuilt er in jou een Jamie of Nigella? Bedenk een origineel gerecht met koetjesreep en bezorg je recept voor 31 augustus aan de bib van Wetteren. Een professionele jury beoordeelt alle culinaire inzendingen. De winnaar ontvangt op 12 oktober, de Verwendag van de bib, een lekkere verrassing.

Op zaterdag 12 oktober, bij de start van de bibliotheekweek, verwennen de negen bibliotheken van De Leesdijk hun bezoekers opnieuw met een reeks culinaire streekproducten. Van malheurbier tot vlaai, van paardenmelk tot geitenkaas.

Dit jaar blijft het niet bij proeven: er is aan de Verwendag ook een wedstrijd verbonden. Elke gemeente werd aan één streekproduct gelinkt. Voor Wetteren is dat de koetjesreep. Deze cacaofantasie - geen echte chocolade, daarvoor bevat het te weinig cacao - is oorspronkelijk Nederlands. Maar 15 jaar geleden verhuisde de productie naar Wetteren.

Culinaire creatievelingen uit Wetteren bedenken een nieuw recept met de koetjesreep of verwerken het op een originele manier in een klassiek gerecht. Dat recept bezorg je voor 31 augustus aan de bib van Wetteren.

Een professionele jury beoordeelt alle recepten en maakt per gemeente een selectie. De geselecteerde recepten worden door hun bedenkers klaargemaakt voor de jury die dan één winnaar per gemeente aanduidt. De winnaars wacht een smakelijke verrassing. De prijs wordt overhandigd in de eigen bib tijdens de Verwendag op zaterdag 12 oktober.

Inspiratie nodig? De bib verzamelt een reeks kookboeken in een themastand. Wij kijken alvast likkebaardend uit naar je recept.

Organisatie: Samenwerkingsverband De Leesdijk en Erfgoedcel Land van Dendermonde