23 september 2013

Verwendag tijdens bibliotheekweek

“Kom binnen en zet u!”. Voel je tijdens de bibliotheekweek nog meer dan anders thuis in de bibliotheek. Proef tijdens de verwendag op zaterdag 12 oktober van onze streekproducten, laat je verrassen door culinaire vertellingen en luister naar het huisorkest van de bib, dat potten en pannen bovenhaalt voor een huiselijk miniconcert.

Om 11.00 uur en 14.00 uur kun je luisteren naar een Wetters volksverhaal, gebracht door Eric Eeckhout. Een verteller van vreemde origine (van het project Ontbijt met een verhaal) koppelt daaraan een verhaal uit zijn of haar cultuur.

Tussen de twee vertelsessies door maakt de Erfgoedcel Land van Dendermonde de winnaar bekend van de receptenwedstrijd met streekproducten.

Om 15.00 uur brengen Wetterse muzikanten een huiselijk miniconcert. Heb je verzoeknummers met als thema “thuis”? Mail ze vooraf naar ons en wie weet ga je met een geschenkbon naar huis.

De Leesdijk trakteert alle bezoekers tijdens de verwendag op een gratis culinaire zakagenda 2014, met een vooruitblik naar het komende cultuur-, erfgoed- en bibliotheekjaar en enkele verrassende recepten met streekproducten.