20 september 2013

Wetters gesprek met Pedro De Bruyckere


Op dinsdag 8 oktober gaat onze nieuwe reeks Wetterse gesprekken van start. Onze eerste gastspreker is Pedro De Bruyckere, pedagoog en docent aan de Arteveldehogeschool.
Zijn jongens slimmer dan meisjes? Of is het andersom? Pedro De Bruyckere zet bij het begin van het schooljaar meteen de puntjes op de i.Op een bevlogen en toegankelijke manier werkt De Bruyckere enkele hardnekkige mythes over de jeugd van tegenwoordig en het onderwijs de wereld uit. Hij is niet alleen een inspirerend spreker, maar zette zijn inzichten over de jongerencultuur ook op een vlot leesbare manier op papier. Met sociaal pedagoog Bert Smits schreef hij de boeken ‘Is het nu Generatie X, Y of Einstein?’ en ‘De jeugd is tegenwoordig’. Begin 2013 rolde ‘Jongens zijn slimmer dan meisjes’ van de persen, een boek waarin hij samen met Casper Hulshof dieper ingaat op de mythes over onderwijs en leren.

Niet te missen voor wie met jongeren in aanraking komt, thuis, in de klas of op het werk. Voor iedereen dus.

Dit Wetterse gesprek begint om 20 uur en vindt plaats in de bibliotheek, 1e verdieping (Markt 27). Reserveren kan in de bib, 09/369 26 78 of via mail. Losse tickets kosten 6 euro, 5 euro (-26) of 3 euro (vrijetijdspas). Als je een abonnement voor de zes lezingen neemt, betaal je 30 euro. Meer info over de andere Wetterse gesprekken vind je in dit bericht.Geen opmerkingen:

Een reactie posten