29 oktober 2013

Fantastische film


Sinds vorige week staat er een nieuwe wisselcollectie dvd's van Cinébib in de bibliotheek te blinken.

Het onderwerp is deze keer Fantastische film, met andere woorden films die zowel horror, science-fiction als fantasy als onderwerp kunnen hebben...


Ook dit keer is de collectie een bont allegaartje. Je kan er zwemen van wereldcinema, Amerikaanse onafhankelijke cinema, Aziatische horror, Europese esoterie enz. terugvinden.

Enkele hoogtepunten uit de collectie:

Sympathy for Lady Vengeance is een poëtische Koreaanse film waarin een vrouw veroordeeld wordt voor een moord die ze niet beging. Ze broedt 13 jaar lang op wraak en wanneer ze vrijkomt, voert ze deze tot in de puntjes uit...
De film is een waar feest voor het oog, de kleuren spatten namelijk van het scherm, maar dat wil niet zeggen dat er niet serieus wat te gruwelen valt, wraak blijft nu eenmaal wraak.

District 9 was dé sleeper hit van een aantal zomers geleden. Een Zuid-Afrikaanse science-fictionfilm van een zo goed als onbekende regisseur? Het werkte wonderwel, vooral door de sympathieke antiheld Wikus Van De Merwe, het hoofdpersonage dat net als de kijker een beetje verweesd de gebeurtenissen gadeslaat.
Nog aan te raden op science-fictionvlak: Moon, Existenz en Nuit noire.

Mr. Nobody is dan weer van puur Belgische makelij, al zijn de acteurs internationale toppers. Onze eigen Jaco Van Dormael weeft drie verschillende verhalen door elkaar, drie mogelijke levens van hetzelfde personage. Een prachtige film voor wie dol is op gelaagde verhalen, bevreemdende beelden en bizarre personages. Een aanrader!
De dvd's zijn uitleenbaar door volwassenen en mogen een week lang gehouden worden.
De meeste van deze dvd's heeft de bibliotheek zelf in bezit (behalve Another Earth, Chronicle, Nuit noire en Primer), als de dvd niet meer in de stand van Cinébib aanwezig is, kijk dan zéker eens in onze eigen collectie.

1 opmerking:

  1. kleuren spetteren...rood à la Dexter of donkerbruin in Nuit Noire...goed initiatief als aanvulling op onze collectie!

    BeantwoordenVerwijderen