28 oktober 2013

Wetters gesprek met Lieve Blancquaert

Op dinsdag 26 november organiseren we een Wetters gesprek met Lieve Blancquaert, journaliste, fotografe, televisiemaakster en moeder. Voor Eén maakt ze de nieuwe reeks ‘Birth Day: hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt’. 364.501 keer per dag wordt ergens op aarde een kind geboren. Met dit project zoekt Lieve naar een antwoord op de vragen:  'Waarom zetten wij vandaag kinderen op de wereld? Wat betekent het om op een bepaalde plek geboren te worden? En hoe verwelkomt de wereld zijn kinderen?'.

Lieve Blancquaert werkte twee jaar aan het project. Ze bezocht 14 plekken over de hele wereld; van Israël tot Siberië en van Shanghai tot Rio de Janeiro. Telkens stapte Lieve een bevallingskamer binnen en dus letterlijk in het leven van de baby en zijn familie. Een mix van arm, rijk, religies en culturen.

Ze verwerkte haar ervaringen tot het boek, de tentoonstelling en de tv-reeks 'Birth Day'. De 9-delige tv-reeks start begin november op één. Het boek verschijnt op 8 oktober. De tentoonstelling loopt van 9 oktober tot 5 januari in ING Cultuurcentrum in Brussel.

Op dinsdag 26 november is Lieve Blancquaert te gast in Wetteren. Het gesprek heeft plaats om 20 uur in de bibliotheek (1e verdieping). Gelieve vooraf te reserveren in de bibliotheek, 09/369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be . Losse tickets kosten 6 euro, 5 euro (-26) of 3 euro (vrijetijdspas). Als je een abonnement voor de zes lezingen neemt, betaal je 30 euro. Meer info over de andere Wetterse gesprekken vind je in dit bericht.