13 november 2013

Film in bibliotheek van Overbeke


Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we tijdens de kerstvakantie een filmvoorstelling in de bib van Overbeke voor kleuters en kinderen uit het lager onderwijs. Dit jaar hebben we gekozen voor de film 'Als de eerste sneeuw valt'.'Als de eerste sneeuw valt' is een ontroerend verhaal over moed en de kracht van vriendschap. De kleine eend Sjoerd woont op een prachtige plek aan de andere kant van de zee. De hele zomer lang beleeft hij spannende avonturen met zijn vriendje Puffy, de kleine papegaaienduiker.
Alles wordt anders als het winter wordt. Net als de andere vogels maken de eenden zich op om naar het zuiden te vliegen. Weg van de sneeuw. Maar tijdens de vlucht blijft Sjoerd niet dicht genoeg bij zijn moeder. Als hij voor de grap een groep meeuwen opjaagt, raakt hij zjjn familie kwijt. Na een bijna-botsing met een vliegtuig stort Sjoerd naar beneden en breekt zijn vleugel. Gelukkig krijgt hij hulp van Woelie, een grappige woelmuis die het kleine eendje van bijzondere adviezen voorziet. Al kan Sjoerd er niet door vliegen, het maakt hem wel heel vrolijk. Sjoerds verdriet is dan ook groot als Woelie aan zijn winterslaap begint en hem alleen achterlaat in de kou. Dan begint het grootste avontuur van Sjoerds leven. Hoe overleeft hij de eerste sneeuw?

De filmvoorstelling vindt plaats in de bib van Overbeke (Bovenboekakker 2, Wetteren) op maandag 30 december en begint om 14 uur. Deelname is gratis. (Groot)ouders, broers, zussen, neven en nichten zijn ook van harte welkom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten