6 januari 2014

Wat schaft de pot in 2050?


Wat schaft de pot over 36 jaar? Dat is de vraag die Vredeseilanden zich voor de campagne van 2014 stelt. Verwacht wordt dat de wereldbevolking tegen 2050 aangroeit tot 9 miljard. Een hele uitdaging voor de landbouw om al die monden van voedsel te voorzien. Het wispelturige klimaat maakt de taak van boeren er bovendien niet eenvoudiger op...

Vredeseilanden zoemt met haar campagne in op de landbouw en voedselvoorziening in het West-Afrikaanse land Senegal. De landbouw ligt er verwaarloosd bij. De bevolking is afhankelijk van geïmporteerde rijst, waarvan de prijs en de beschikbaarheid onzeker is. Een voedselcrisis loert voortdurend om de hoek. Nochtans zijn hier nog mogelijkheden zat voor landbouw.


Vredeseilanden vroeg de Senegalese fotograaf Behan Tour├ę (°1961, Dakar) om het verhaal achter de ontluikende Senegalese rijstteelt in beeld te brengen. Zijn fotoreeks siert de tentoonstellingsmuur in de bib van 6 tot 17 januari 2014. In het weekend van 10, 11 en 12 januari 2014 gaan de vrijwilligers van Vredeseilanden ook in Wetteren de straat op om de vertrouwde Vredeseilandengadgets aan de man te brengen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten