15 maart 2014

Betreed de bibliotheek op eigen risico

Zijn bibliotheken gevaarlijk? Of in gevaar? Tijdens de komende jeugdboekenweek (van 15 tot 30 maart) worden bibliotheken uitgeroepen tot gevaarlijke zone.

Gelukkig durven enkele kinderen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar van de Wetterse lagere scholen en hun leerkracht het aan om de gevaren te trotseren tijdens het spel “Hoezo gevaar in de bib?”.

Na de schooluren staat er nog meer gevaarlijks op het programma. Op vrijdag 21 maart lezen de twee dametjes van Lady Lace verhalen voor met een gevaarlijk kantje voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Je kan nog aansluiten bij de voorleessessies om 18.30 en 19.10 uur.

Op zaterdag 29 maart zorgen kinderen tussen 9 en 12 jaar tijdens de workshop “GEVAAR in beeld” zelf voor gevaar. Ze bedenken een gruwelijk verhaal, zoeken bloedstollende beelden en geluid en monteren alles tot een animatiefilmpje.

Op woensdag 2 april zet de bib van 13.00 tot 17.00 uur de computerschermen uit. Waarom zou je binnen blijven als je op de Buitenspeeldag zoveel leuke dingen kan beleven? Je kan kiezen tussen de gekste springkastelen, een gevaarlijk fietsparcours … De bib daagt in Overschelde alle kinderen uit met een gevaarlijk hinkelparcours.

Reserveren voor de activiteiten van de Jeugdboekenweek (Van bib naar bed en de animatieworkshop) kan in de bibliotheek, Markt 27, 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be. De buitenspeeldag is gratis.