14 maart 2014

De bib speelt buiten

Voor de bib betekent de Buitenspeeldag het einde van de Jeugdboekenweek. Dit jaar was het thema gevaar. Op 2 april dagen we alle kinderen uit met een gevaarlijk hinkelparcours en met creatieve opdrachten rond letters, papier, boeken, taal en po√ęzie.

Op woensdag 2 april zet de bib van 13.00 tot 17.00 uur de computerschermen uit. Waarom zou je binnen blijven als er op de Buitenspeeldag zoveel leuke dingen te beleven zijn? Dus: zet de televisie of computer uit, sla de boeken toe en rep je naar de terreinen van het parochiaal centrum in Overschelde (Liefkenshoek). Je kan er kiezen tussen de gekste springkastelen, een halsbrekend veiligheidsparcours, levensgrote gezelschapsspelen en nog veel meer.

De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse Overheid en wordt voor de zevende keer georganiseerd. In Wetteren zorgen de sportdienst, jeugddienst, bibliotheek, dienst mobiliteit, speelpleinwerking WESP, de politie en vzw Habbekrats ervoor dat je die dag in Overschelde kan ravotten.

De Buitenspeeldag is gratis. Er is een vieruurtje voorzien. Reserveren is niet nodig.