7 april 2014

Bekijken op eigen risico

Tijdens de Jeugdboekenweek (15 tot 30 maart) riep het Ministerie van Ondefinieerbaar Punctueel Nutteloze Zaken alle bibliotheken uit tot gevaarlijke zone. Boeken hebben een slechte invloed, ze zitten vol microben, houden kinderen van hun schoolwerk af,… Tijdens het spel “Hoezo gevaar in de bib?” zochten leerlingen zoveel mogelijk tegenargumenten om de waslijst met gevaren van de minister te weerleggen. Met succes!

Op zaterdag 28 maart maakten Briek en Zoeë samen met Aagje Van Damme een bloedstollende animatiefilm. Ze brachten gevaarlijke personages tot leven met schaar en papier en legden de gruwelijke gebeurtenissen vast op een tablet. Bekijk het resultaat (niet voor gevoelige kijkers…).

Op zaterdag 12 april (van 13.30 tot 16.30 uur) gaan duo’s van telkens één kind (tussen 9 en 12 jaar) en een volwassene samen aan de slag om met een tablet een straf vakantieverhaal te vertellen.

Inschrijven voor de workshop "Online verhalen vertellen" kan nog in de bibliotheek, tel. 09 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be.