10 april 2014

Rika Ponnet: blijf bij mij!

Komen vrouwen van Venus en mannen van Mars? Volgens relatietherapeut Rika Ponnet zit het anders in mekaar. Het draait om macht en hoe we zelf hebben geleerd met relaties om te gaan. Tijdens een Wetters gesprek op 29 april toont ze aan dat iedereen gelukkig kan worden met zijn of haar partner.

Na de eerste verliefdheid ontstaat in veel relaties een 'machtsstrijd': je gaat je ergeren aan kleine kantjes, je bent bang te veel van jezelf te moeten opgeven, er ontstaat een bepaalde sleur... Maar hoe vermijd je dat die strijd het einde van je relatie betekent? Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt Rika Ponnet de dieperliggende oorzaak van relatieproblemen bloot en toont ze hoe hechtingsstijlen vaak aan de basis liggen. Waarom trekken tegenpolen elkaar aan, maar stoten ze vaak na een tijdje ook weer af? Waarom kiezen veel mensen telkens weer voor een 'foute' partner? En waarom is ruzie en strijd vaak een verborgen kreet om meer intimiteit?

Rika Ponnet schreef haar ervaringen als seksuoloog en relatietherapeut neer in twee boeken: Mijn leven als koppelaarster en Blijf bij mij. Ze is ook een veelgevraagd relatie-expert in de media, en heeft onder meer een vaste rubriek in Het Nieuwsblad Magazine en Libelle.

Praktische info

Dinsdag 29 april 2014 om 20.00 uur
In de bibliotheek (1ste verdieping De Poort), Markt 27, Wetteren
Tickets kosten 6 euro (5 euro voor studenten, 3 euro met een Wetterse vrijetijdspas)