7 mei 2014

Wetters gesprek met Hendrik Cammu

In 2011 overschreed de levensverwachting van de Belgische bevolking de kaap van 80 jaar. Tot zover het goede nieuws. Want die extra levensjaren spenderen we niet noodzakelijk gezond. De uitdaging is dan ook om vlot onze oude dag te bereiken.

Professor Hendrik Cammu maakt tijdens zijn lezing een reis doorheen de levensloop van de Vlaming. Alle obstakels passeren de revue. Van verkeersongelukken tot obesitas en van seks tot hartaandoeningen. In één adem geeft hij ook allerhande tips om het lot zelf in handen te nemen. Rook niet, drink matig, eet niet te veel en vergeet vooral niet om af en toe wat te bewegen. Eenvoudig, toch?

Lezen houdt het brein jong. Ook daar helpt Hendrik Cammu ons op weg. In de bibliotheek van Wetteren vind je zijn recente Het boek van leven en dood.

Hendrik Cammu is professor gynaecologie aan de VUB, maar bij het grote publiek werd hij bekend door zijn medische rubriek in De Laatste Show. Wekelijks beantwoordde hij op een vlotte manier en met een aangenaam gevoel voor humor alle denkbare medische vragen.

Dinsdag 20 mei '14 om 20 uur
Locatie: bibliotheek, 1ste verdieping (Markt 27, Wetteren)
Tickets: € 6 / € 5 (-26) / € 3 (vrijetijdspas)
Reserveren: Bibliotheek Wetteren, 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be