18 juni 2014

75 jaar Heemkring Wetteren / 75 werken Herman Verbaere

In 2014 bestaat de Koninklijke Heem- en Geschiedkundige Kring Jan Broeckaert 75 jaar. Dat wordt een jaar lang gevierd. Op vrijdag 20 juni opent in de bibliotheek een tentoonstelling met 75 werken van de Wetterse graficus en kunstschilder Herman Verbaere.

In 2011 kocht de gemeente een tiental schilderijen van Verbaere. Begin dit jaar werd die collectie uitgebreid met een 100-tal tekeningen en schilderijen, een schenking van de familie Verbaere. Het jubileum van de heemkring vormt het uitgelezen moment om een selectie van die werken aan het publiek te tonen.

De tentoonstelling loopt van vrijdag 20 juni tot donderdag 10 juli in bibliotheek Wetteren (Markt 27). Je kan er gratis terecht tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

1 opmerking:

1. Heel mooie werken...echt de moeite om ervan te genieten