2 juni 2014

Senne Guns gaat retro. Aperitiefgesprek met Wouter Mattelin (Radio 1)

Speels, prettig gestoord en een catchy melodieus geluid. Senne Guns' debuutplaat “Hoera voor de Eleboe” (2011) was een welgemikt schot in de roos. Songs zoals “De goudvis” en “Zovele mooie vrouwen” zetten zich meteen stevig vast in het gehoor. De opvolger “Zon” bevat opnieuw veel sterk eigen werk (bv. “Allerlaatste man”), maar ook een Nederlandstalige versie van Robert Palmers wereldhit “Johnny & Mary”.

Muziek uit het verleden vormt wel vaker de aanzet voor nieuwe nummers. Maar wat als je recent werk zou laten coveren door muzikanten uit pakweg de jaren 70? Senne Guns neemt de proef op de som. Voor de nieuwe theatertour “Retro” flitst hij zijn nieuwe album “Zon” terug de muziekgeschiedenis in. Muziek, muzikanten, decor,… alles krijgt een jaren 70-remake.

Senne Guns stelt de theatertour in première voor in cc Nova op zaterdag 10 oktober. We laten hem in avant-première aan het woord tijdens een aperitiefgesprek met Radio 1-journalist Wouter Mattelin. Hij vertelt ons waarom Wetteren de “Retro”-versies als eerste kan zien. En uiteraard hebben ze het ook uitgebreid over muziek.

Zondag 21 september 2014 om 10.30 uur
In bibliotheek Wetteren, CC De Poort, Markt 27 (1ste verdieping), 9230 Wetteren

Info & reserveren: 09 369 26 78, bibliotheek@wetteren.be, www.bibliotheekwetteren.be
Tickets: 5,00 euro / 4,00 euro (vriendenpas cc Nova) / 2,50 (vrijetijdspas)

Organisatie: i.s.m. De Leesdijk
Naar aanleiding van de première van “Retro” op zaterdag 10 oktober in cc Nova.