23 juli 2014

Blues Peer zaterdag 19 juli 2014


Dit was een prettig weerzien na enkele jaren afwezigheid mijnentwege. Goeie organisatie maar toch op mensenmaat, praktische terreininrichting en stevige tent (zowel tegen de zon als bij regen en storm), niet te druk zodat je tussen 2 sets makkelijk naar het podium wandelt; wat moet een muziekfreak meer?

Veel bluesrock (o.a. Ana Popovic) en een vleug soul (Deitra Farr) tot de 3 Paladins het podium bezetten en een muzikaal tandje bijstaken: alle soorten americana en hot as hell.

Daarna gaat de volumeknop helemaal open bij Sonny Landreth; wat een slide-techniek, de geest van Duane gaat de eerste keer uit de fles met als toetje een jam met voornoemde Ana P.

Los Lobos bakt je zonnebrand helemaal bruin: r'n'r, een wondermooi Kiko, tex-mex middenstuk en 1 grote jam: de orgelist van Deitra F. Raphael Wressing, speelt meer dan de helft van de set, Sonny L. voegt slide toe, de gitarist van The Paladins en een met 4 (!) gitaren geramd 'Cinnamon Girl' van ome Neil als laatste bis.

Amaai mijn oren, in Peer hebben ze gelukkig nog nooit van Joke Schauvliege gehoord.

Tips voor 2015: de jamband bij uitstek, The Allman Brothers Band (spijtig genoeg zonder Duane), reserveer mij maar een ticket.

Tip: in zaal Concordia op de markt loopt nog tot 14 september de foto-expo Jazz Bilzen The Legend. 100 foto's van de grootste rockfotograaf aller tijden van België en omliggende: Herman Selleslags. Niks nostalgie, gewoon schitterende beelden met o.a. de beste foto's ooit gezien van Joe Strummer/The Clash én van Steve Marriott. Als je in de buurt bent - Pukkelpop is echt dichtbij - niet te missen en bovendien gratis!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten