16 juli 2014

Festival 2014 (2)


Om te beginnen de toppers van de afgelopen weken en op zich een spetterende festivalaffiche (niet noodzakelijk in deze volgorde): Tricky, Black Sabbath, London Grammar, Jack Johnson, Pearl Jam, Stromae en het trio Oberst, Lane, Dulli. Tussendoor geeft Mick Jagger beleggingstips aan de bankstand en op groot scherm de gedroomde WB-finale: Colombia-Belgium.

Voor de overlevers volgen hierna de tips voor augustus.

Reserveer een tafel bij Kobe's In De Wulf op donderdag 31 juli en ga de dag erna naar het festival: de enige echte Wainwright: Loudon III, op 2 augustus de nog echtere Richard Thompson en de volgende dag de ware dochter van Johnny: Rosanne Cash.

Dinsdag 5 proef je de Lokerse paardenworst met als toetje Neil Young & Crazy Horse weliswaar zonder bassist Billy Talbot (Hey hey my my rock'n'roll will never die) maar met oudgediende Rick Rosas (o.a. Buffalo Springfield).
De dag vóór je verrijzenis speelt op Jazz Middelheim het Dave Douglas Quintet.

Nog energie en geld over? Probeer Pukkelpop op vrijdag 15: Blaudzun en de van Sonic Youth en vrouw gescheiden Thurston Moore. Zaterdag 16 de muzikanten-musicus Jonathan Wilson.

Kom vlug terug dan kan je op zondag 17 je festivalseizoen afsluiten naast de deur, in Schellebelle speelt The Broken Circle Bluegrass Band hét afscheidsconcert. Nog 1x "Nothin'" en "Wayfaring Stranger": tranen en het licht uit.

Vergeet ook niet tussendoor de tentoonstelling rond en over de 65-jarige Bo van de Belgische rock: CinemArno nog tot 31 augustus in de Langestraat in Oostende.

Programmatip voor 2015:
1. Ry Cooder & Corridos Famosos op Couleur Café of Cactus
2. Bob Dylan & Band naar de Lokerse Feesten
3. Los Lobos op het Sjock Festival
4. John Zorn en zijn bende altijd en overal
Geniet van Wetteren Kermis, om de sfeer erin te houden zet je de tent maar in de tuin van oma. Schol!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten