1 juli 2014

Schatten zoeken met Vlieg

Staan je ogen op scherp? Is je vergrootglas opgeblonken? Heb je een meetlint bij de hand? Dan ben je klaar voor de zomerzoektocht van Vlieg. De speurtocht brengt je van het ene straffe gebouw in Wetteren naar het andere.

Overal zitten tips en codes verstopt. Die leiden naar de geheime vindplaats van de schat van Vlieg. Maar speurders, opgelet: soms zit de oplossing in een klein hoekje…
Wat er precies in de schatkist zit? Dat verklappen we niet. Of toch, al een beetje… Als beloning krijg je o.a. een bouwplan. Daarmee ontwerp je een te gekke droomplek. Niets bijzonders? Als jouw ontwerp wint dan bouwt een architect het na, zo groot dat je er zelf in past.

Wil je deze zomervakantie nog meer bijzondere plekken in Wetteren aan een onderzoek onderwerpen? Schrijf je dan vliegensvlug in voor de workshop “Een bijzonder parcours” op donderdag 28 augustus tijdens de Kinderweken van de jeugddienst.

De zomerzoektocht van Vlieg loopt van maandag 30 juni tot zaterdag 30 augustus. Deelnemen is gratis; reserveren hoeft niet. Voor elke speurneus ligt een invulboekje klaar in de bibliotheek. Wanneer je op pad gaat, leen je eerst in de bib een gereedschapskist met daarin al het materiaal dat je tijdens je zoektocht nodig hebt.

Organisatie: dienst toerisme, jeugddienst & bibliotheek Wetteren