23 september 2014

Workshops werken met tablet in de bib

Dit najaar kan je in de bib enkele workshops volgen om je tablet beter te leren gebruiken. Voor zowel beginners als gevorderden hebben wij cursussen georganiseerd. Benieuwd welke cursus voor jou geschikt is?

Twijfel je of je al dan niet een tablet zult kopen of heb je er al een, maar kan je er niet goed mee werken? Dan volg je best de workshop ‘Aan de slag met je tablet’ op donderdag 2 oktober (om 18.30 uur).

Tijdens een tweede workshop (op donderdag 30 oktober, om 14 of om 19 uur) leer je de tablet gebruiken om sociale media te volgen. Je maakt kennis met Facebook, Instagram en Pinterest. Je leert wat delen, leuk vinden en taggen betekent. Je krijgt ook tips om je privacy te beschermen.

Op je tablet kan je ook e-boeken lezen. Welke app’s heb je daarvoor nodig en zijn er wel voordelen aan digitaal lezen? De workshop e-boeken lezen op je tablet kan je volgen op donderdag 20 november (om 16 of om 19 uur).

Tijdens de laatste workshop kan je een reis of een uitstap plannen. Hoe kom je van punt A naar B, met de auto, de trein of de fiets? Welk weer mag je op je bestemming verwachten? Hoe vertaal je een Chinese menukaart? Met de juiste app’s op je tablet wordt het organiseren van een uitstap of reis op donderdag 11 december (om 14 of om 19 uur) een fluitje van een cent.

Praktisch:
  • Je neemt bij voorkeur je eigen tablet of iPad mee.
  • Per workshop: 4 euro / 2 euro (vrijetijdspas)
  • Workshop op 2 oktober i.s.m. De Leesdijk: 5 euro / 2.50 euro (vrijetijdspas)
  • Inschrijven: bibliotheek Wetteren, 09/ 369 26 78 of bibliotheek@wetteren.be